HOME > 学院生活 > 先生日記一覧 > カナダ留学だより

2021.12.16
カナダ留学だより
カナダに留学中のSさんからのメイプル便りが届きました、写真がスゴイですね!
It’s been 3 months since I came to Canada. I feel the time has passed quickly. I can’t believe my study abroad period has only about 3 months left. The days are really cold and we had a lot of rainy days this month. I’m used to Canada’s life and it is really fun!!!

あっという間に3ヶ月、どんどん日が過ぎていきますがカナダの生活は実に楽しいそうです。

The last two months were full of first-time experiences for me. Canada changed from summer to winter time on November 7th, starting at 2 am. Japan doesn’t have Summer and Winter time so it was a first new experience for me.

日本では経験できない、夏時間から冬時間への移行を経験したそうですよ、面白いですね。

Another experience was when I decorated a Christmas tree with my host sisters. It is a big one and we had fun decorating it. It is very beautiful, especially at night when it is lit up.
The most interesting of all was when I went to my friend's house and I watched kids who were doing trick-or-treat. I have only seen it in movies so it was really fun to watch them for the first time. My friend’s father took us to many houses that had Halloween decorations. I had a great time on Halloween.

実際にクリスマスツリーの飾りつけをしました。また、「生」trick or treat も観たそうです。
After 3 months of being here, I feel that I can speak English better than in September. Once, I went shopping with my Canadian friends. It was a really good day because I felt very close to them and I could sense that my English skills had improved. My school has many international students. I feel that students from other countries can speak more fluently with their friends. They have English classes in their schools just like the Japanese do. These days, Japanese people are known for being proficient in English grammar but some of us seem to have a hard time conversing as well. It means that we can get better scores on the paper test but it isn’t much use when we go to other countries and have to speak in English. I’m always jealous of my German friend because she speaks fluently with her friends so I think I must study English hard!!

この留学で英語の上達を実感できているなんて素晴らしいね、会話が苦手だと言われる日本人、ヨーロッパからの留学生に嫉妬している場合ではないのですよね。このレターの英語も上達しています。

Winter break is approaching. I’ve been thinking lately that I don’t want to go on vacation because I enjoy going to school!!

冬休みが近づいているけれど、楽しいからSさんは学校に行き続けたいそうです。そう思えるなんて本当に良かった。
<関連記事>
◆8月21日 カナダ留学