English News

HOME > 学院生活 > English News一覧 > Senior High English Contest

2022.06.24
Senior High English Contest
On June 15th 2022, the annual Senior High English Speech and Recitation Contest was held at our school. The is the second in-school speech contest we have held this year, the first being the Junior High Recitation that was held in April.

In this contest, students were allowed to enter one of three groups. The first group of students read one of two short speeches by either Martin Luther King or the K-Pop group, BTS. These speeches were each about 100 words long. The second group of students could choose between a speech by Angelina Jolie about refugees or a speech by Emma Watson about gender equality. The final group was an original speech group. In this group, the students wrote their own speeches about a topic they are interested in.
Before the contest, each homeroom held a class contest and students were selected by Jean and I to take part. In total, six students were selected to read short speeches, five were selected to read long speeches and a further five were selected to read their original speeches. The level of the students’ speeches this year was very high and simply being selected to read onstage in the chapel should be considered a great achievement.
After listening to each of the speeches, the judges awarded prizes to the best two short speeches, the best three long speeches and the best two original speeches. In addition, the students who prizes in the long speech and original speech groups will be given the opportunity to represent our school at the Shizuoka Prefecture Central Speech Contest in September.
As always, judging this contest was very difficult because of the hard effort by all of the students. I was especially impressed by the five students who wrote their own speeches. Read speeches is very hard but writing your own is even harder. I would like everyone who wrote their own speech to know they did a great job.

I am looking forward to the prefectural speech contests in September and hope that the students who are selected to take part in those contests do their very best.

Stuart