HOME > 学院生活 > 先生日記一覧 > 留学だより 10月

2021.10.04
留学だより 10月
I arrived in Canada about 1 month ago. This past month has gone by so fast. The mornings here are a little bit cold these days. I often see squirrels when I go to school.

I need to move from one class to another when I go to each course, so at first, I was very confused about it. At my school, we have ‘Focus time.’ This time is very useful for me because I can decide which course I want to study and I can ask the teacher questions.

One day my host family and I stayed in a hotel for 3 days to hold a party with their friends. It was a lot of fun.
We ate Thanksgiving day’s dinner and it was very tasty.
One evening, I went with my host mother and father to walk the dog at night. I could see a very beautiful view.
Last Saturday, I had a picnic with my friends. I ate fish&chips and it was tasty.

I went to hang out with a friend of mine on the weekend. I was not sure if she would have fun hanging out with me, but in the end she said ‘I liked hanging out with you’ so I was very happy that day.

My host family speaks very slowly so I can understand what they are saying.
My Canadian friends speak very fast. It is very difficult to understand them.
Most international students can talk with their Canadian friends so I feel that I need to study English hard.

I hope to enjoy the rest of my study abroad experience!
留学して1ヶ月、時間がとても速く過ぎたそうです。(充実していると時間は早く過ぎるように感じるのでしょうね。)

学校では、教科ごとに教室が変わるので戸惑ったようです。彼女の学校には独自の’Focus time’(「しっかり考える時間」という感じでしょうか)という特別な時間があって、選択するコースについて考えたり、先生に質問したりできるので助かっているとのことです。

ホストファミリーと共に楽しい時間を過ごしています。ホテルに滞在してパーティーをしたり美味しい感謝祭のディナーも楽しんだりしたそうです。(写真1)

ファミリーで犬の散歩に行った際に見ることができた美しい景色の写真も送ってくれました(写真2 美しいブルーですね。)
お友達とも良い時間を過ごしているようです。
フィッシュアンドチップス(写真3)がおいしかったそうですよ。(うーん、緑黄色野菜が欲しい。)
お友達と出掛けた時、自分と一緒で相手の子は本当に楽しいのかな、と内心心配だったようです。でもお友達が一緒で楽しかったと言ってくれたそうです。(良かったね、そして素敵なお友達ですね。)

英語に関しては、ホストファミリーがゆっくり話してくれるので理解しやすいそうです。
でも学校の友達はとても速く話すのでなかなか大変だそうです(一般に若い人の英語は速いです)。もっと勉強しなくちゃ、とのこと。(そうよ、頑張れ!!英和生!)
<関連記事>
8月21日 カナダ留学